SRETAN DAN DR┼ŻAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

25. novembar se obilje┼żava kao Dan dr┼żavnosti Bosne i Hercegovine. Upravo tog historijski vrlo zna─Źajnog 25. novembra 1943. godine odr┼żano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifa┼íisti─Źko vije─çe narodnog oslobo─Ĺenja Bosne i Hercegovine), u Mrkonji─ç Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi dr┼żavnosti BiH, potvr─Ĺene su njene historijske granice, koje su datirale jo┼í iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od ┼íest ravnopravnih republika u tada┼ínjoj Jugoslaviji.

Kao i prethodnih godina na┼ía ┼íkola je obilje┼żila ovaj zna─Źajan datum  ┼íarolikim sadr┼żajem tako ┼íto su u─Źenici i nastavnici  priredili bogat kulturno – umjetni─Źki program u kojem su u─Źestvovale sekcije: horska, orkestar, recitatorska vi┼íih i ni┼żih razreda, dramska vi┼íih i ni┼żih razreda, ritmi─Źka i folklorna, a u─Źenici literarne, likovne uz pomo─ç novinarske sekcije su ukrasili zidove ┼íkole. 

Ovom prilikom svim u─Źenicima, roditeljima i posjetiocima na┼íe web stranice upu─çujemo iskrene ─Źestitke i ┼żelimo sretan Dan dr┼żavnosti Bosne i Hercegovine.


 


VEZANI TEKST:  OGLAS ZA U─îENIKE | U toku je humanitarna akcija...