,,BUDI PRIJATELJ ┼áKOLE”

,,BUDI PRIJATELJ ┼áKOLE” je slogan pod kojim vodimo donatorske aktivnosti u na┼íoj ┼íkoli. Jedna od tih aktivnosti je i dana┼ínji prodajni bazar.

Prodavali smo kola─Źe, nakit, korpe, slike na staklu, dekupa┼żom ra─Ĺene kutije za nakit i brojne druge stvari koje smo izra─Ĺivali na na┼íim brojnim radionicama u toku godine.

Prodavali smo i ulaznice za koncert koji je odgo─Ĺen zbog skorog nesretnog doga─Ĺaja na op─çini, ali ─çe biti odr┼żan u junu. Tada ─çe nastupiti na┼íi u─Źenici koji poha─Ĺaju muzi─Źku ┼íkolu u klasi mentora Azura ─îobe, ali i na┼íi gosti iz srednjih ┼íkola.

Potom imamo i priredbu za do─Źek prva─Źi─ça i na┼íu zavr┼ínu donatorsku priredbu na kojoj predstavljamo svoje sekcije.

Zahvaljujemo se Op─çini Grada─Źac na ustupanju ┼ítandova danas. Zahvaljujemo se na┼íim roditeljima, redakciji Balkan X portala, Radio Bet-a i Radio Grada─Źca na medijskoj podr┼íci, Vije─çu roditelja ┼íkole i brojnim privatnim poduzetnicima iz na┼íega grada koji su nam i ovom prilikom uru─Źili puno vrijednih donacija, kao i svim gra─Ĺanima koji su danas kupovali na na┼íim ┼ítandovima.

Iskoristili smo petak, pazarni dan i na┼íu aleju ispred ┼íkole kojom petkom prolazi rijeka ljudi. Zadovoljni smo zaradom, a sav zara─Ĺeni novac ula┼żemo u ure─Ĺenje u─Źionica.


 


VEZANI TEKST:  Vrijedna donacija na┼íeg sugra─Ĺanina ─ćamila Kari─ça